tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pääsin 5 henkilön porukassa someilemaan CeBIT-messuille Saksan Hannoveriin 6.-9.3.112

Mielenkiintoisia sosiaalisen median sovelluksia esiteltiin Code_n 12-kilapilussa, jossa 50 somesovellusta kilpailevat keskenään. Mieleeni jäivät 

-Safebook, jossa yhdistetään sekä somea, että yrityksen sisäinen tietous asiakkaan kanssa toimimisesta ja jatkokontakteista esim. teemalla seuraa asiakkaasi tarpeita. Näyttäkin Facebookilta.
- Intialaisten "ilmiannan korruptoitunut virkamies" Korruptiontrack, jonka voisi olettaa olevan menestyksekäs kilpailussa .
- Suomalaisten (Otaniemi) Transfluent kielenkääntöpalvelu, joka kääntää esim. Facebook-viestin keskimäärin 15minuutissa 15000 natiivikääntäjän avulla.
-" Minne perustaa yritys/markkinintianalyysitutkimus", joka perustuu kolmeen kysymykseen ja tloksena saat monen sivun analyysin - meillä Tilastokeskuksesta saa samankaltaista palvelua, vaikka ei ehkä yhtä suoraa vaan etsivä löytää -ajatuksella.
- Leimausjärjestelmä, jonka avulla voi leimata omat mielenkiintonsa kohteet ja "leima" / kuva siirtyy automaattisesti esim. Facebookkiin. Näin kaikki ystäväsi tietävät mitä fanitat.
- Ruotsalaisten some, jolloin appsit muunnetaan soveltuvaksi kaikkiin käyttöjärjestelmiin. Eli jos kehität sovelluksen, ei ole väliä millä sovelluksella sen teet sillä ruotsalaiset auttavat sen toimimaan kaikissa laitteissa.
- Namerobot, joka etsii yrityksellesi toimialaan ja toimintaan sopivia nimiehdotuksia. Kätevää.
- Carzap, jonka avulla voi käsittääkseni helposti löytää kimppakyytiä Saksan suurkaupungissa.
- Sksalaiseen järjestelmällisyytteen sopivaa: ilmianna ongelma eli jos näet kylillä sammuneen katulyhdyn, niin voit nopeasti lähettää viestin paikallisille viranomaisille. Ja kas, se korjataan. Varmaankin.
- Joined jonka avulla löydät kaverisi käyttämällä esim. kännykkää kompassin tavoin.
- Twago, jonka avulla luovien alojen projektit ja freelancerit voiivat nopeasti löytää toisensa. Tämä voisi olla Suomessa todella kova sana luovien alan opiskelijabuumin jatkuessa.

Mielenkiinnolla katselin myös ura- ja rekrytointiosastoa, miten suuret rekry-yritykset etsivät messuilla työntekijöitä. Saksalainen tapa näyttää (kaikessa) olevan kirjoittaa mielettömästi tekstiä, mutta jotkut olivat osanneet tiivistää ydinasioita mainoksiinsa. Hauskoja olivat eism. Software-pussi, jossa oli vaahtokarkkia - voisi soveltua esim. Sote-alojen markkinointiin sekä fortunecookie, josta löytyy vaikkapa työnhakua tsemppaava mietelause.

Lisäksi löytyi saksankielinen opas miten teet nettityöpaikkahaun "for dummies". Rekrytointia tehtiin myös värianalyysin kautta - tai ainakin sillä houkuteltiin ihmisiä ständille.

Kokonaisuudessaan messut olivat älyttömän suuri alue näyttelyhalleja ja ständejä jossa oli paljon sellaista IT:aan liittyvää eriväristä laatikkoa, johtoa ja vempainta, joista en ymmärtänyt juuri mitään. Hienoin ja lähes ainut näkemäni pedagoginen sovellus oli näppäimistömatto, jossa jaloilla kirjoitettiin vastaukset tietsikkaruudulla esitettyihin kysymyksiin. Tavoitteena oli kirjoittamisen opettelu uusilla pedagogisilla keinoilla - erityisopetukseelle mielenkiintoinen uutuus (?) Myös päihdevalistusta tehtiin: "kännisilmälasit" päähän ja kulkemaan esterataa. Silti somen ja erityisesti pedagogiselta kannalta Suomi näyttäisi kulkevan etunenässä. Jatkammeko somen kautta Pisan menestystä?

Tarja K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti